7 důvodů proč pravidelně pít smoothie?

Co je smoothie?

Pod názvem smoothie nehledejte niž složitého. Jedná se o lahodný nápoj z rozmixovaného ovoce či zeleniny a dalších pochutin. Jednoduše do něj můžete přidat oříšky, med, chia semínka i jogurt. Záleží jen na vaší chuti a preferencích.

Druhy smoothie

Zkombinovat se dají i zdánlivě nepropojitelné suroviny. Každý den tak můžete popustit svoji fantazii a připravit si svůj originální smoothie nápoj. Velmi oblíbené je například jahodové smoothie nebo malinové smoothie. Zelené smoothie s listovým špenátem či zeleným ječmenem pro změnu patří mezi hojně vyhledávané smoothie recepty na hubnutí. Receptů na domácí smoothie ovšem existuje nespočet. Každý den proto může být na stole zcela jiná a zdravá snídaně.

Jak připravit smoothie?

Stačí si nachystat veškeré ingredience a hodit je do mixéru. Chvíli počkejte a smoothie je hotové. Pokud ovšem ráno nestíháte, nemáte dostatek energie, nebo vám zkrátka děti nedají více než minutu času, vyzkoušejte instantní ovocné smoothie, které obsahuje výhradně přírodní suroviny. Ovocné smoothie je skvělé jako rychlá snídaně nebo svačina, neboť vás okamžitě zasytí a navíc vám dodá energii na celé dopoledne.

CHCI OBJEDNAT SMOOTHIE MANGO-POMERANČ

Co jste o smoothie (ne)věděli?

Věděli jste, že smoothie znají ve Středomoří již po několik staletí? Tehdy ještě ne jako smoothie, ale ovocné pyré ze sezónního ovoce. Dnes ovšem nemusíte využívat jen čerstvé ovoce, ale nebojte se sáhnout i po zmrazených plodech.

Výhody smoothie

A nyní konečně k tomu, proč se vyplatí zařadit smoohie do každodenního jídelníčku aneb 7 výhod smoothie.

  1. Výborná chuť, na které se stanete téměř závislí. Ať už máte rádi čistě ovocné, zeleninové, nebo nakombinované smoothie, pokaždé se jedná o chuťovou bombu, které nelze odolat.
  2. Snadná příprava – vše rozmixujete a máte hotovo. Je to rychlé a jednoduché, takže i při ranním shonu hravě zvládnete smoothie připravit.
  3. Denní dávka vitamínů a minerálních látek – pomocí jednoho nápoje tělu dodáte více ovoce a zeleniny, než kolik byste zvládli sníst. Díky smoothie navíc mnohdy zkonzumujete i takové druhy ovoce a zeleniny, které by do vás jinak nikdo nedostal. Smoothie je rovněž výbornou alternativou pro děti, které ovoce a zeleninu příliš nemusí.
  4. Silnější imunita a obranyschopnost organismu – díky přísunu důležitých látek a vitamínů se zlepšuje funkce imunitního systému a posiluje se přirozená obranyschopnost organismu. Smoothie navíc pomáhá i lépe se vyrovnat se samotnou nemocí.
  5. Vláknina a trávení- smoothie obsahuje velké množství vlákniny, která pomáhá zlepšovat trávení a funkci celého trávicího systému. Pokud často trpíte na zácpy, smoothie je skvělým pomocníkem a zároveň prevencí.
  6. Lepší spánek a psychická pohoda – nevěříte, že by smoothie mohlo pozitivně ovlivňovat spánek? Existují recepty na smoothie, které nejen zlepšují spánek, ale rovněž pozitivně působí na psychiku a eliminují stres.
  7. Detoxikace – stačí zvolit vhodné ingredience a vznikne skvělý detoxikační nápoj, který pomůže tělu zbavit se uložených toxinů a dalších škodlivých látek.