Nestíháte ráno snídat? 3 tipy, jak to napravit

1. Vsaďte na zdravá jídla, která vám nezaberou více než 10 minut

Jestliže patříte k těm, kteří ráno odkládají budík do nekonečna, je jasné, že je pro vás každá minuta drahá. I přesto si ale můžete dopřát chutnou snídani. Stačí se naučit jen několik rychloreceptů, které vám nezaberou více než 10 minut! Ideální potravinou jsou ovesné vločky bohaté na vlákninu, minerály a vitaminy B. Jejich výhoda tkví nejen v rychlé přípravě, ale také v nízkém glykemickém indexu, který zaručuje, že se budete cítit delší dobu zasyceni a plni energie. Z ovesných vloček lze připravit ovesnou kaši na tisíce způsobů. Stačí když využijete toho, co máte právě v ledničce. Spoustu času a práce vám mohou také ušetřit instantní proteinové kaše, které stačí vsypat do hrníčku nebo do misky a zalít horkou vodou. V okamžiku tak získáte živinami nabitou snídani, kterou si mohou dopřát i vegani. Kromě toho máte opět na výběr mnoho lahodných příchutí. Stejně jako kaši ovesnou i tu proteinovou můžete dále dochutit sušeným či čerstvým ovocem, semínky nebo ořechy.

2. Připravte si snídani den před

Ať už se snažíte sebevíc, nedovedete si ráno na přípravu snídaně ušetřit ani několik minut? Pak je pro vás správným řešením, připravit si snídani předem. Využít můžete například chia semínek, které jsou plné omega-3-mastných kyselin, vlákniny, vitaminů a vápníku. Stačí když přibližně deset lžic semínek zalijete jedním hrnkem sójového, mandlového nebo kokosového mléka a necháte je takto přes noc v lednici. Ráno pak chia pudink jen rychle ozdobte ovocem, ořechy nebo bílým jogurtem a chutnou snídani máte na světě! Nutričně hodnotné snídaně jsou také ty, které obsahují pohanku. Pohanka je totiž cenným zdrojem nejrůznějších vitaminů, minerálů, bílkovin a nenasycených mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu v krvi a tím příznivě působí na cévní systém. Bohužel příprava pohankové kaše vyžaduje více času, a proto je nutné ji připravit den předem, anebo sáhnout po instantní pohankové kaši se syrovátkovým hydrolyzátem.

3. Vezměte si snídani s sebou do ruky

Tato třetí možnost potěší všechny opravdové opozdilce. Není totiž nic horšího než ráno zaspat a dobíhat ranní spoj do práce s prázdným žaludkem. Tomu ale můžete předejít rychlou dodávkou energie v podobě instantního ovocného smoothie! Smoothie si můžete buď ráno připravit a strávit nad jeho přípravou čas, anebo zvolit snadnější cestu, a to tu, že sáhnete po smoothie Restart-Energy a vytvoříte si snídani během 1 minuty. Smoothie stačí pouze zalít vodou či mlékem a zamíchat ho v shakeru. Hotový nápoj si v lahvi můžete vzít s sebou a popíjet ho cestou do práce. Smoothie vás okamžitě zasytí, dobije energií a nastartuje váš imunitní systém.