Proteinové koktejly, kterým neodoláte!

Proteinové nápoje, koktejly nebo shaky jsou oblíbené doplňky stravy. Jejich příprava je velmi rychlá a zároveň jsou skvělým zdrojem kvalitních bílkovin. Tím ovšem jejich výhody nekončí.

Hlavní výhodou proteinových nápojů je, že našemu tělu dodávají kvalitní bílkoviny potřebné pro tvorbu svalové hmoty. Zároveň jsou zdrojem energie. Není ovšem nápoj jako nápoj, a proto sledujte jejich složení.

Kvalitní proteinové nápoje

Kvalitní proteinové nápoje by neměly obsahovat žádné chemické přísady či konzervanty. Proteinové nápoje či proteinové shaky můžete koupit ve formě prášku, který jednoduše rozmícháte ve vodě či mléku, nebo již jako hotový nápoj, který je ovšem zpravidla dražší.

Typy proteinových nápojů

Obecně rozlišujeme živočišné a rostlinné proteinové nápoje. Nejvhodnější variantou jsou syrovátkové proteiny, které jsou nejlépe stravitelné, mají vysoký obsah vápníku a minimum sodíku. Kromě toho jsou zdrojem širokého spektra aminokyselin a pomáhají odkyselovat organismus. Můžete je užívat nejen před tréninkem či po něm, ale i kdykoli během dne jako svačinu. Druhým typem proteinů je micelární kasein, který se získává z mléka. Jedná se o pomalu se vstřebávající bílkovinu. Vhodná je před spaním, kdy se během spánku pomalu uvolňují aminokyseliny a svalová hmota je zásobena potřebnou bílkovinou. Nedochází tak k katabolizaci svalů. Jestliže patříte mezi vegetariány a vegany, jsou pro vás ideální sójové, hrachové či konopné proteiny. Nevýhodou těchto rostlinných proteinových nápojů ovšem je, že neobsahují takové spektrum aminokyselin jako živočišné proteiny.

CHCI OBJEDNAT PROTEIN SHAKE S L-GLUTAMINEM A VLÁKNINOU

Oblíbené proteinové shaky

Aktuálně je na trhu dostupné velké množství nejrůznějších příchutí. A které stojí za to vyzkoušet? Mezi proteinovými nápoji RESTART ENERGY vítězí příchuť čokomalina. A co vy, láká vás okusit chuť čerstvých malin s jemným náznakem lahodné čokolády? Záleží pouze na vás, zda jej smícháte s vodou, mlékem či jej ozvláštníte kombinací s kokosovým mlékem. Vedle ovšem nešlápnete ani s proteinovým nápojem s příchutí vanilky , který navíc obsahuje ideální poměr mikro a makro živin pro zachování svalové hmoty během redukční diety.